Festival Llum BCN 2022

Una altre edició del Festival Llum BCN. Aquest cop no hi ha moltes obres i quasi totes al descobert, pot ser hi ha poques per que l’edició anterior es va celebrar nomes fa 3 mesos i no hagut temps de preparar-les.

Es va celebrar el cap de setmana del 4 al 6 de febrer de 2022 en el Poblenou, com es habitual.

Us faig un petit recull de les instal·lacions que mes ens van agradar. Per desgracia per falta de temps no vàrem poder veure-les totes.

Ens rep, la Torre Agbar o com es digui ara amb les seva espectacularitat de jocs de llums que aquest cop es el públic qui pot seleccionar els diferents patrons de llums “MIX &MATCH” de ProtoPixel.

A continuació el museu del disseny (Disseny Hub Barcelona) amb un mural a la façana amb l’obra “Faces of ImageNet”. Una instal·lació interactiva on recull la cara dels participants a traves de la web i els projecta amb etiquetes escollides amb un algoritme d’ImageNet per classificar-les.

En els jardins del museu podem veure, “OSC-B” una gran pantalla LED reflectida a l’estany repetint uns patrons de llums línies i sorolls.

Dins del museu hi ha dues instal·lacions, la primera que trobem “Data Heartbreak” de Domestic Data Streamers, un recorregut experimental on la desinformació, intoxicació, apatia i la importància de les dades es converteix amb la llum que ens il·lumina, creada per un equip de tecnòlegs, periodistes i dissenyadors.

I “ROW” de Tundra, un vector modular i escalable de projectors hologràfics que poden formar línies de la forma i longitud que es volguí. Els projectors tradueixen el so ambiental en imatges i junt amb les dades que floten en el aire, es converteixen en missatges i veus.

Dos llegues inefables que cauen per la façana de la Casa de les Lletres, s’il·luminen en funció del número de persones hi ha a la plaça. “Dialogar” de Raul Goñi, instal·lació que ens invita a reflexionar sobre la importància del diàleg per resoldre les nostres diferencies.

La formigonera del Poblenew: Balada per un estómac” de Antoni Miralda. A través de la formigonera, símbol de la construcció, s’organitza una poètica rua de llu i color pels carres del barri que invita a la reflexió sobre el passat, present i el tràfec dels veïns. Per desgracia dels 3 dies del festival nomes va estar en moviment el divendres 4.

En els Jardins de Miquel Martí i Pol de Can Framis hi ha “Serres” de Cabosanroque. Representa una cordillera translúcida on les serres nevades funcionen com una gran pantalla que il·lumina els arbres mentre la topografia pinta tots els blancs de la neu. Un contrast entre l’artifici i la naturalesa.

La següent instal·lació no es apta per qui pateixen atacs d’epilèpsia. “Espectre” de Mariona Benedito i Cube.bz, Unes freqüències es converteixen en la narrativa sonora i lumínica que interpel·la la memòria del que ja no està per crear un poema visual, metàfora d’un passat recent. Experiència situada en la Antiga central transformadora d’energia elèctrica que alimentava les fabriques i tallers del barri.

Les demès instal·lacions eren dins d’un de les parts del Parc del Centre del Poblenou, la majoria d’elles realitzades per escoles. Seguint un recorregut marcat, anem passant per totes elles.

Per desgracia, com cada any, nomes tenim temps per veure una part de les dues que te el parc.

Galeria de fotos

26 Fotos
Clicar a la foto

Enllaços

Llum BCN

Poblenou Urban District

Un comentari a “Festival Llum BCN 2022

  1. M’agradat molt, un resum de una nit diferent, que esperem cada any per gaudirla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *