Comencem amb el primer Indret abandonat


Primer article, no sé d’on en vindrà aquesta inquietud de conèixer els indrets abandonats, potser de quant era petit al sortir del cole i els caps de setmana, m’anava amb un amic al pantà de Vallvidrera i ens endinsàvem en un túnel, que per llavors era obert. Molts anys mes endavant vaig descobrir que era el túnel de la Mina Grott, una Mina construïda en 1850 per traslladar aigua des del pantà fins a Sarrià, i en el 1908 es va aprofitar per construït un ferrocarril elèctric de passatgers, el primer d’Espanya, conjuntament com el parc d’atraccions “Lake Valley”. Els sarrianencs agafaven el trenet per passar el dia al pantà. En el 1916 va deixar de funcionar per conflicte d’interessos.


Cada cop que quedàvem, anàvem mes preparats, llanterna, roba d’abrigar, etc. Quant entràvem (en aquella època la reixa no estava tancada) al no saber que ens trobaríem  ens provocava una barreja de nerviosisme i angoixa que després a l’hora de sortir es convertia en una satisfacció, nomes pel fet haver estar un lloc on no tothom accedeix i amb certa historia passada, ara desapareguda.

Suposo que aquest afany per descobrir aquest indrets que ara son abandonats i que èpoques passades eren plenes de vida, son les que ens han motiven de nou per informar-nos i torbar de nous.

Així dons tornem al present i amb la mateixa curiositat, e inquietud mentre estiuejàvem fa dos anys a MonNatura Pirineus al poble de Son, vàrem decidir d’anar a un poble abandonat que havia per la zona.

Àrreu (Pallars Sobirà) ->

llegir l’article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *