La Torre de les Aigües de Dos Rius


Aprofitant el 48H Open House del 2018 vaig escollir anar a visitar la Torre de les aigües del Tibidabo o la Torre de les Aigües de Dos Rius


La torre va ser encarregada per la Societat promotora del Parc d’atraccions del Tibidabo. Havia de servir per a emmagatzemar i bombar les aigües de Dos Rius al Parc d’Atraccions i a les torres residencials dels voltants (la colònia del Dr. Andreu) a traves de la Carretera de les Aigües (d’aquí el seu nom a aquesta carretera).


Va ser construïda al 1902 per l’arquitecte Josep Amargós i Samaranch. 10m de diàmetre construïda amb maó vist i pedra natural, es una torre de planta octogonal de 40m d’alçada i situada al punt mes alt de la ciutat, a 532m sobre el nivell del mar. Va guanyar el primer premi del Concurs Anual d’edificis artístics de 1905.


Actualment es un edifici considerat un Bé Cultural d’interès Local.


En la part superior sota la cúpula compte el dipòsit amb una capacitat de 100m3 i per accedir a ell incorpora un dels primers ascensors elèctrics de l’Estat espanyol.


I en la part exterior un mirador amb la barana de ferro forjat. Des de allà podem veure unes espectaculars de Barcelona, de la Serra de Collserola i del Parc d’atraccions del Tibidabo.

Galeria de fotos

25 FOTOS
Clicar a la foto

Google Maps

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *