Fira del pessebre 2023 | Mercat de Nadal d’Olot

Com ja es comença a respirar ambient a Nadal, encara que les condicions meteorològiques no ens ajudin a situar-nos, anem a veure un Mercat de Nadal.

Aquest any d’una relació dels 10 Mercats Nadal mes “coneguts” vàrem escollir el d’Olot.

El Mercat de Nadal d’Olot engloba diferents propostes firaries relacionades amb l’artesania i el producte de quilòmetre zero i es celebra durant el cap de setmana del 8 al 10 de desembre de 2023.

El mercat es desenvolupa pels carrers del centre de la ciutat des del divendres 8 fins al diumenge 10 de desembre.

Hi ha parades d’articles nadalencs, també parades d’artesania, casetes de fusta amb artesans pessebristes i a la plaça Major un mercat de quilòmetre zero. I tot això amb artesans i productors de la Garrotxa venent mel, joies, cosmètica natural, moda o productes de fajol, entre altres.

A mes havien moltes activitats i espectacles pels mes petits, com per exemple a la plaça del Carme havia una carpa on es desenvolupaven activitats familiars, tallers de manualitats o jocs en família.

Al mig de la plaça havien un munt de cavallets on els nens podien expressar el seu significat de les festes nadalenques a traves de la pintura.

Cada dia havien activitats diferents programades, el divendres es podia construir arbres de Nadal amb la tècnica de l’origami, pel dissabte un taller de xapes nadalenques, o diumenge fabricar “caçaboles del tió”.

Fem la parada per anar a dinar, al Restaurant “La Trobada”. Un restaurant que com es defineixen ells, tradicional però amb un toc modern, te una carta molt complerta amb dos menús de cap de setmana igual de complerts, carns, peix i opcions vegetarianes. Qualitat – preu molt correcte i molt ràpids en servir.

A la tarda, per les cruïlles dels carrers, podíem veure grups de músics i escoltar música de diferents estils musicals.

A la tarda del divendres a les 17h vàrem poder veure passejar pels carrers del Nucli Antic el gegantó Tió acompanyat de l’Esbart d’Olot i els Ministrers de la Bourera.

El gegantó Tió pertany a l’associació de comerciants d’Olot. El 1999 per les Festes de Nadal a Olot , especialment per l’acte de la Gran Cagada del Tió, va sorgir la idea de construir un personatge que fos significatiu per aquestes dates, com també espectacular i es va encarregar a Modest Fluvià la realització d’un capgròs.

Va estar durant molts anys sense sortir, però l’any 2018, gràcies a l’Escola Municipal d’Expressióg es va tornar a recuperar i en Tavi Algueró i l’Àngel Rigall el van restaurar en un element més de la Faràndula i es va convertir en el Gegantó Tió, en el qual sempre va acompanyat de l’Esbart d’Olot.

Actualment surt per l’època nadalenca de la ciutat i com també a la Cercavila d’inici de les Festes del Tura.

Finalment vàrem visitar la Mostra de Pessebres d’Olot 2023, on aquest any commemora els 800 anys de la tradició pessebrista.

El certamen exposa diferents muntatges a quatre seus de la ciutat: Can Trincheria, el Museu dels Sants, l’Escola d’Art i l’Hospici. Nosaltres nomes vàrem poder visitar aquest últim on es podia veure una trentena de diorames de diferents artistes locals i de fora de la comarca.

Aquí també s’hi ubica el pessebre de la ciutat obra de David López, al voler commemorar els 800 anys del naixement de la tradició pessebrista, el pessebre de l’Hospici transportarà el visitant al moment en què el 1223 Sant Francesc d’Assis va gestar la representació del pessebre.

Els altres 3 espais no vàrem poder visitar perquè l’horari d’apertura nomes era pel mati, en ells havia exposat a l’Escola d’Art un muntatge contemporani fet pels alumnes del centre, enguany inspirat en l’acció d’atrapar una estrella. A Can Trincheria dos muntatges robotitzats de Lluís Badosa i el pessebre monumental. I al Museu dels Sants figures de Ramon Amadeu, de la col·lecció Renart i el joc dels cent caganers que consisteix a trobar aquestes figures icòniques que hi ha amagades pel museu.

Després de comprar Vesc i diverses coques artesanes de la comarca, vàrem agafar el cotxe i cap a casa.

Galeria de fotos

52 Fotos
Clicar a la foto

Enllaços

Descobreix Olot

Restaurant La Trobada

Un comentari a “Fira del pessebre 2023 | Mercat de Nadal d’Olot

  1. Ha quedat super xulo, ens ho vem pasar molt bé, aquestes sortides en familia son fantastiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *